När jag fick prata med min häst

Den 6 april åkte jag och min mamma till sommarlust i Kristianstad på Hälsomässa. I bilen dit pratade vi om att få någon sorts kontakt med min häst. Vi kom in på mässan och gick runt bland borden.

Där såg vi Lena i en ”sittning” och våra tankar snurrade om det verkligen kunde stämma att man kunde ”tala” med djur.
Vi gick en runda till bland utställarna och snart var vi tillbaka där Lena hade sitt bord. Lena satt med sin ”sittning” och det såg ut som om hon bara satt och sov. Nästa gång vi stannade till vid hennes bord satt Lena och skrev på ett blad och kunden satt bara och tittade sig omkring och väntade. Då bestämde vi oss för att skriva upp oss för en ”sittning”.

Jag hade många funderingar på hur hon skulle kommunicera, eftersom vi har fem hästar i stallet hur kunde hon veta vilken häst jag ville kommunicera med.

Vi satte oss ner efter att ha presenterat oss alla, djur som människor. Men när vi satt där så fick jag visa ett foto på min häst, säga hans namn och hur gammal han är.
Tyst satt hon bara och skrev och skrev och skrev. Ibland kollade hon på bilden.

Efter 35-40 minuter fick jag ta del av den kontakt hon fått från min häst, vilket blev mycket känslosamt för oss alla, även Lena. Det som fick mig att rysa var att min häst berättade om en liten ”sjö” (intill gården), som han gillar.
-Hur kunde hon veta det, just det? Om inte han hade berättat det för henne.
-Han berättade att han aldrig känner sig pressad av mig till att göra saker som han tycker är mindre bra, och som sagt jag har aldrig pressat honom, för jag har alltid funderat ut något annat sätt att arbeta på.

Cirka 50 minuter tog denna kontakt. Lena sade att han kommer att visa att Lena hade tagit kontakt med honom, vilket han ABSOLUT gjorde, och vilket jag ALDRIG trodde skulle ske eller att jag skulle märka.

MEN det gjorde jag direkt när jag mötte honom i hagen. Han fångade min blick och gick och mötte mig. Han var lugn, mycket lugn och sänkte sitt huvud i midje höjd, mycket nära min kropp och bara stod där en relativt lång stund, vilket min häst aldrig hade haft tålamod till i vanliga fall. Han är ju den där nyfikna typen av sig:)

Bekräftelsen för mig finns här idag om att kunna kommunicera med djur! Vilket jag varit skeptisk till innan denna upplevelsen!!!

lena.sandelius@hotmail.se

3 comments on “När jag fick prata med min häst

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *